Modni trendovi Zima 2016/17

Godišnji odmor
21. kolovoza 2016.
Snizili smo prstenje : – 40 % na svo prstenje u ponudi
1. studenoga 2016.

Modni trendovi Zima 2016/17

Modna sezona ZIMA 2016/17

Modne prijestolnice već su davno zaključile svoje Fashion week-ove za sezonu Zima 2016/17, zapravo su već u toku pripreme za nove revije za Ljeto 2017, no ja se prilagođavam meteorološkim prilikama (na +35 Celzića teško je razmišljati o zimskoj obleki). Danas je prvi dan rujna koji malčice podsjeća na ranu jesen pa možemo razmišljati o odjevnim kombinacijama koje će nam oplemeniti predstojeću zimu.
Moj mali pregled, započeti ću onako kako i modni dizajneri započinju s koncipiranjem svojih sezonskih kolekcija, odnosno BOJAMA. Pantone Color Institute u New Yorku kreira paletu boja za svaku modnu sezonu, stvaraju se neke nove nijanse ili se poseže za već postojećim, uglavnom svaka je ta dragocjena nijansica numerirana te joj je dodijeljeno neko vibrirajuće ime. Deset najjj-boja za ovu zimu izgleda otprilike ovako:

Boje sezone Zima 2016-17

Nisam numerirala boje, već sam im dodijelila samo imena, od kojih su neka ostala u originalu dok sam ostalima pronašla inspirativne hrvatske prijevode, kako bi vam ih uspjela potpunije dočarati, da vam osim očiju proradi i mašta.
Moja omiljena zimska boja je ona koju sam nazvala Krtica, u originalu je to Warm Taupe, možda je vama totalno bezbojna, meni je apsolutno šik posebno za kardinalne komade koji vas zimi oblače : čizme, kaput ili jakna pa onda šal, rukavice, torba. Ta se meni dragocjena nijansa kombinira sa svim bojama i nebojama, djeluje otmjeno i nikada nije dosadna.
Vi izaberite vaše omiljene boje, ali bih ipak istaknula Riverside boju kao ključnu boju sezone, iako bi po teoriji boja trebala biti hladna meni izgleda baš nekako toplo, još ako u toj boji ispletete šal, ugrijat će vas definitivno.
Kao dodatni efekti pojavljuju se i metalizirane boje, posebno srebrna. Vječnu i jedinu crnu, ne treba posebno spominjati s obzirom da smo svi njeni veći ili manji štovatelji.
Dok su boje, vrlo precizno definirane, u nijansu zapravo, kod odabira silueta i odjevnih elemenata, imate prilično veliku slobodu i širinu pa se opredijelite za ono što vam najbolje pristaje.

Krenimo s kaputima, jaknama, komadima koji ponajviše obilježavaju vaš zimski modni izričaj. Voluminozne, pernate jakne najavljuju se kao povratnici, kaputi su dugački vojničkog kroja, u nekim verzijama taj oficirski look postaje doslovan i po odabiru boja i po akcesoriju, kompletirani epoletama i amblemima. Kožne jakne i kaputi često se pojavljuju u toploj verziji s naličjem u bež vunici ili u sportsko-motorističkim varijantama, tu se dobro uklapa i kožni kombinezon.

photo-gornji-dijelovi

Posegnulo se i za neiscrpnim izvorom vječite inspiracije 80-90-te, taj je utjecaj vidljiv kroz nekoliko elemenata kao što su naglašena ramenima, slojevitost, marame s otisnutim uzorkom (foulard), streetwear.
Materijali koji se koriste kao dodaci su krzneni (umjetno krzno naravno) ovratnici u boji zatim tartan koji može proći i kao total look, a tu svakako moramo dodati velur, recimo kompletno odijelo od velura, monokromatsko, fluidnih linija.
Kao fetiš materijal ove sezone pojavljuje se i vinil, ulašten i sjajan, crn ili u jakim bojama, u svakom slučaju odličan materijal za kišu.
Ono što ne očekujemo baš u zimskim kolekcijama su volani, od šifona, muslina, samo kao elementi na bluzicama ili kao haljine u gipsy stilu.

velur-vnil-volani
Dodatne efekte koje treba napomenuti su duboki V-izrezi, ovratnici s mašnama, predugački rukavi.
Akcesorij je vrlo šarolik, cipele su prilično razigrane, i s obzirom na materijale i šarolikost boja, dosta su zastupljene cipele od velura.
Od nakita se predlažu mononaušnice impozantne veličine, tanke ogrlice u više nizova i perle.

modni-dodaci-2016-17

Nadam se da vam se svidio moj pokušaj dešifriranja osnovnih smjernica modnih trendova za predstojeću sezonu Zima 2016/17 ?! Lajkajte nas 🙂
Autor:  Suzana Čeple

 

 

 

 

Odgovori