Sretan vam Dan žena, poklanjamo 20% popusta

Popust dobrodošlice OPEN10
24. veljače 2016.
12 février 2016 vanityetbobinedefil
Modni trendovi Ljeta 2016 kroz nekoliko crtica
30. svibnja 2016.

Sretan vam Dan žena, poklanjamo 20% popusta

Drage prijateljice i prijatelji,

Osobno mi je Dan žena, kojeg volim još uvijek nazivati 8. mart, puno draži od Valentinova.  Valentinovo doživljavam kao, sa zapada, nametnutu zamjenu za Dan žena, uz to i maksimalno komercijaliziran praznik, prigodom kojeg više poklona dobivaju muškarci, jer su žene veće potrošačice i revnije u ispunjavanju obaveza. Zbog ovoga se želim ispričati svakom muškarcu, koji slučajno naleti na ove retke, ali to vam je čista genetika, sorry.

Danom žena obilježavamo proteste koje su  8. ožujka pokrenule žene u New Yorku još davne 1857. godine, tražeći kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glas. Nakon toga su se godinama na taj dan događale demonstracije žena, koje su ujedno bile i veliki pokretači društvenog napretka, recimo da su u Rusiji demonstracije povodom Međunarodnog dana žena predstavljale prvi stadij ruske revolucije.

Kasnije se na zapadu, međunarodni dan žena povezivao s komunizmom, tako da je izgubio svoj značaj. U našem komunizmu školarci su poklanjali svojim učiteljicama kitice livadnog cvijeća i mimoze, a drugari su svojim drugaricama pripremali slavlja u poduzećima. Tako su muškarci dobili priliku za iskazivanje ljubavi i poštovanja prema ženama (šteta što je to samo jedan dan u godina, opet isprika izuzecima:)

I nakon svih borbi, možemo konstatirati da još uvijek živimo u muškom svijetu, da ne spominjemo ropstvo i seksualno zlostavljanje, o kojem se češće priča kao o nečemu što se događa u islamističkim zemljama, u dalekim neciviliziranim zemljama, međutim toga imamo i u susjedstvu, nažalost.

Znači potreban nam je još uvijek taj praznik, možda i nova revolucija !

Pozivamo Vas da iskoristite ponuđeni slavljenički popust, unosom kupona      fb zena , u naznačenu kućicu u košarici, ostvarujete popust od 20% na vašu cjelokupnu kupovinu. Ponuđeni kupon možete iskoristiti do 08/03/2016.

Na raspolaganju smo Vam za sve dodatne informacije.

 

 

 

Odgovori